Xeramic - czy mogę to wlać do baku?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Darpek
    Drive
    • 2010
    • 45

To i ja dodam coś od siebie
    Dziś rano na dworze -10*C, w garażu -2*C.
    Odpalam klekocze sobie z 5min i spokojna jazda do 1800-1900obrotów i następny bieg oczywiście delikatnie operując gazem(na zimnym się nie spieszę:P) tj. wyjazd z małego(30tys mieszkańców) miasta przy małym ruchu bo to 7rano to ok. 4-5km i mam 90*C ale nawiew wyłączony i temp. nawiewu ustawiona na zimno. Zimne te pierwsze kilometry ale szybciej ciepło będzie W aucie nic nie paruje bo jadę sam, jest odkurzone to i szybki czyste, jedynie tylną szybę trzeba podgrzać czasem po 1-2km ale później czysto i sucho.
  • Konrad_wawa
    Ambiente
    • 2008
    • 112

Witam, dawno temu, a konkretnie na gwiazdkę 2008 dostałem coś takiego jak "Dodatek do Diesla" firmy Xeramic (tutaj link - LINK )

Już miałem to wlewać, ale coś mnie tknęło żeby zajrzeć do instrukcji, w któryej przeczytałem, że nie wolno dodawać żadnych ulepszaczy. W ten sposób buteleczka przeleżała prawie całą zimę i dopiero przed chwilą sobie o niej przypomniałem. Ponieważ mrozy jeszcze mają przyjść to mam pytanie czy coś takiego można wlewać do baku Octavii? Czy raczej jest to jakiś środek do starych samochodów?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Osobiscie odradzam, wszelkie dodatki maja swoje plusy i minusy jak autko jezdzi to po co kombinowac. Widzialem mase srodkow, które miały wyciszac prace zaworów, czyscic wtryski, dawac ochrone ceramiczna na podzespolach silnika... i powiem tylko jedno marketing.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• lookash_
        Rider
        • 2009
        • 302

To jak ruszony problem dodatków co sądzicie o tym: MaxLife Diesel System Cleaner
        Valvoline doesn’t just set the bar for premium products and services. We raise it. Relentless innovation has been the heart of our company since 1866.
        Czarny Szkodnik

Komentarz

• AndiT
          Rider
          • 2008
          • 332

Xeramic - nie lej tego. Masters na zlecenie TV robil testy i wyszlo, ze to jest nic nie warte, ale w TV slowa Mastersa byly wyjete z kontekstu ze niby OK. Jak znajde gdzies into o tym tescie to dam tu linka.
          Co do Valvoline nie mam zdania. Zalewalem tylko ich olej Maxlife i byl super jak na olej.

M47N2

Komentarz

• kruk4
            Rider
            • 2008
            • 656

powiem ci tak ja raz zalałem na pełen bak tą buteleczke i żadnych efektów nie zauważyłem jak masz to nie wyrzucaj tylko wlej do baku i spal 8) pozdrawiam
            OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
            MOJE CAR AUDIO
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• zurcio
              RS
              • 2008
              • 2046

Zamieszczone przez kruk4
              ja raz zalałem na pełen bak tą buteleczke i żadnych efektów nie zauważyłem
              Skoro nie widać żadnych efektów to po co to lać :?: Lepiej nie zrobisz a gorzej ... może :idea:
              Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

Pracuję...